Előfizetői tartalom

Ezért teljesülhet idén is Magyarország egyik nagy terve

Az utóbbi évekhez hasonlóan 2016-ban is azt tűzte ki célul az adósságkezelő, hogy a lejáró devizaadósság minél nagyobb részét forintkibocsátásból finanszírozza. Az első negyedéves adatok alapján erre jó esély van, hiszen a piaci kötvények esetében nagyjából megfelel az időarányos célnak az értékesítés, a lakosság pedig olyan tempóban vette az állampapírt az év elején, hogy már meg is kellett emelni az éves célját az ÁKK-nak.

Időarányosan jól állunk a piaconA Portfolio számításai szerintállamkötvényből március végéig majdnem 500 milliárd forintnyit értékesített az ÁKK az aukciókon és az úgynevezett nem kompetitív tendereken, miközben a tavaly decemberben megjelent finanszírozási terv szerint az egész évre tervezett bruttó kibocsátás 1875 milliárd forint. Vagyis ennek 26,3 százaléka teljesült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés