Előfizetői tartalom

Elhitted, hogy már nem vagyunk a külföldre utalva? Pedig ez csak mese!

Az utóbbi években a kormány szeret arra hivatkozni, hogy a magyar állam egyre kevésbé van ráutalva a külföldi befektetőkre. A számok azonban nem ezt mutatják, ha megnézzük a magyar adósság elmúlt tíz évben mutatott evolúcióját, akkor az látszik, hogy egy nagy külföldi hitelező állományának leépítése okozott ugyan némi változást az utóbbi években, de hosszabb távon alig változik a nemzetközi szereplők részaránya.

A Portfolio is többször foglalkozott azzal, hogy az utóbbi években jelentősen csökkent Magyarország sérülékenysége, amivel kapcsolatban három fontos mutatószámot szoktak idézni: A külső adósságunk valóban érezhetően csökkent, az MNB adatai szerint 2015 végén a GDP 25 százaléka volt a nettó külső adósságállomány, miközben néhány éve még 50-60 százalékos részarányt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés