Előfizetői tartalom

Gyengébb forintot akarnak Matolcsyék? Ez lehet a csodafegyver

Az MNB eddig rendre elutasította, hogy árfolyamcélban gondolkodna, a piacot azonban nem hagyja nyugodni az a gondolat, hogy a jegybank a forint gyengítésére törekszik. Sőt az utóbbi hetekben ennél merészebb elképzelések is megjelentek azzal kapcsolatban, hogy esetleg cseh mintára egy árfolyamküszöböt vezethet be a jegybank. Ez egyelőre csak elméleti lehetőség, még nagyon messze van az MNB attól, hogy teljesen kifogyjon a munícióból és ehhez az eszközhöz kelljen nyúlni. Ráadásul a lépés szembe menne a jegybank eddig hangoztatott fő céljaival, ezért sem valószínű, hogy megtörténik.

A múlt héten Zsiday Viktor, a Concorde Citadella Alap portfoliómenedzsere vetette fel a Bloomberg kérdésére annak lehetőségét, hogy a magyar jegybank árfolyamküszöböt határozzon meg az euró-forint keresztárfolyam esetében, vagyis ne engedje egy bizonyos szint alá erősödni a forintot. Az ötlet nem új, márciusban szintén a Bloomberg írt arról, hogy feltűnően nem engedi 310...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés