Előfizetői tartalom

Végleg hátat fordított nekünk Magyarország megmentője

Beke Károly
Jelentősen csökkent az első negyedévben a Franklin Templeton magyar kötvénykitettsége, így március végén már csak jelképes pozíciója volt az amerikai alapkezelőnek - derül ki a cég portfólió-jelentéseiből. A kivonulás már tavaly elkezdődött, amikor egy év alatt 12 milliárd dollárról 4,5 milliárdra csökkent fokozatosan az állomány. A Portfolio.hu számításai szerint az első negyedév végén már az egymilliárd dollárt sem érte el a cég magyar kitettsége. Ennek oka, hogy az MNB önfinanszírozási programjának köszönhetően a forint állampapírok piacán a bankok kereslete jelent meg, a devizás kötvények esetében pedig az eddig lemaradó nemzetközi befektetők próbálhattak beszállni.

Szokás szerint sorra vettük a luxemburgi és amerikai Templeton-alapok első negyedéves portfólió-jelentéseit, melyek szerint március végén hat amerikai és három luxemburgi alapban összesen 784 millió dollárnyi magyar eszköze volt a cégnek aktuális piaci értéken. Mindez meglepően kevés ahhoz képest, hogy néhány éve még folyamatosan arról lehetett hallani, hogy a teljes magyar...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái