Előfizetői tartalom

Örökre elbúcsúzhat a devizakötvényektől Magyarország?

Korábban rendre komoly érdeklődés övezte a magyar devizakötvény-kibocsátásokat, azonban az utóbbi években jelentősen megritkultak ezek az események. Több mint két éve nem volt komolyabb devizakötvény-eladásunk a piacon, és a kormány terveit, illetve a lejáratokat látva könnyen lehet, hogy a következő években sem kerül terítékre hasonló. Ennek ellenére lesz egy olyan egyszeri tétel, ami miatt a lehetségesnél lassabban csökken majd az adósságon belüli devizaarány.

Még évekig megúszhatjukArról már megemlékeztünk a napokban, hogy a 2017-es költségvetés tervezete szerint jövőre is igyekszik majd forintkibocsátásból finanszírozni a lejáró devizaadósságát Magyarország. Ennek kapcsán érdemes egy hosszabb távú kitekintést tenni, illetve megvizsgálni a devizaalapú adósság várható alakulását. Ezt részben szintén megtette már helyettünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés