Előfizetői tartalom

300 alatti eurónak kellene jönni, kérdés, hogy hagyják-e

A szeptember közepén érkezett meglepő felminősítéssel már szinte minden a forint mellett szól, ami meg is mutatkozott az utóbbi napok árfolyammozgásában, hiszen múlt csütörtökön új 2016-os csúcsra kapaszkodott a magyar deviza az euróval szemben. Már csak az kellene, hogy az MNB is lemondjon forintgyengítési terveiről, és akkor tényleg semmi nem állná útját a szárnyalásnak. A jegybank részéről viszont továbbra sem látszik a fordulat, azonban a piac hamar kikényszerítheti, hogy elengedjék a forintot.

Szinte minden a forintot támogatjaTöbbször írtunk már arról, hogy fundamentálisan szinte minden a forintot támogatja: A folyó fizetési mérleg többlete: tavaly összesen 3,7 milliárd euró, a GDP közel 4 százaléka volt, idén pedig az első félévben 3,3 milliárd euróval finanszíroztuk a külföldet. A fokozatos felminősítések miatt egyes konzervatív külföldi befektetőknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés