Előfizetői tartalom

Majdnem a forint lett a feltörekvő piacok csillaga

Hosszú hónapokig alig történt érdemi mozgás a forint piacán, majd szeptember második felében megmozdult az árfolyam. A hónap végén kicsit korrigált a magyar deviza, de így is az egyik legjobban szereplő feltörekvő piaci fizetőeszköz volt annak köszönhetően, hogy az S&P meglepetésre felminősítette Magyarországot. Az általunk vizsgált feltörekvő piaci devizák közül csak a dél-afrikai rand tudott egyértelműen jobb teljesítményt nyújtani a forintnál.

Az S&P mozdított ki a semmittevésbőlA most zárult harmadik negyedév is úgy indult, mint az előtte lévők a forint szempontjából: július elején 316 körül állt az euró-forint jegyzés, ami a sáv tetejének felelt meg, hiszen kisebb-nagyobb megingásokkal tavaly tavasz óta a 310-315-ös árfolyam határozta meg az irányt. A nyáron még kevesen gondolták, hogy végül a harmadik negyedév...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés