Előfizetői tartalom

Teljesen sarokba szorították a bankokat Matolcsyék

Az utóbbi hónapokban érezhetően csökkent a magyar állampapírok másodpiaci forgalma, amiért elsősorban az MNB önfinanszírozási programja lehet felelős. Az adatok szerint 2013 óta nem pangott ennyire a piac, hiszen a bankok hímes tojásként óvják állampapírjaikat. Pedig hamarosan a külföld is megjelenhet a színen, a felminősítésünkkel komoly verseny indulhat a papírokért.

Meredeken csökken a forgalomAz Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) havi rendszerességgel közöl adatokat a másodpiaci állampapír-forgalomról, azonban ezeket ritkán használjuk fel. Azonban az utóbbi hónapokban érdekes folyamatok indultak el, ezért érdemes egy átfogó elemzésben megvizsgálni az okokat és a várható tendenciákat. Az első ábrán az látszik, hogyan alakult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés