Előfizetői tartalom

Az összes védőt kicselezte, üres kapura megy a dollár

Több látványos fordulatot láthattunk az utóbbi években a dollár árfolyamában, de az utóbbi egy hét volatilitását valószínűleg még sokáig emlegetni fogjuk. Most úgy tűnik, hogy az elnökválasztás előtt mindenki elhitte, hogy Trump győzelmével a dollárnak gyengülnie kellene, azonban eddig ennek éppen az ellenkezője történt. Sőt, ismét megjelentek azok a hangok, hogy akár a paritásig is erősödhet az amerikai fizetőeszköz. De hogy tévedhettek ekkorát az elemzők? Vagy még mindig korai ítéltet mondani a dollárról?

Megjött Trump, de illedelmesen bekopogottElőzetesen a legtöbb szakértő arra számított az amerikai elnökválasztás előtt, hogy a dollárnak Hillary Clinton kiszámítható gazdaságpolitikája lenne a kedvezőbb, a fő kérdés csak az volt, hogy ha Donald Trumpot választják meg, akkor mennyivel gyengül majd a dollár. Természetesen azt sosem fogjuk megtudni, mi lett volna, ha Clinton...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés