Előfizetői tartalom

Három év múlva köddé válhat a magyar költségvetés hiánya

Portfolio
Lenyűgöző számokat közölt friss költségvetési prognózisában a kormány. Részletesen vizsgálva azt mondhatjuk, hogy a fogyasztási típusú bevételek és a lakosság befizetései felrobbannak a következő négy évben és még a kamatkiadások is látványosan csökkennek. Ezek pedig kivételes helyzetet eredményezhetnek 2019-2020-ra a költségvetésben, ha valóra válik az NGM prognózisa.

ZéróA 2016-2020-as időszakra vonatkozó költségvetési prognózis lényeges érdekessége, hogy 2019-re és 2020-ra lényegében teljesülne Orbán Viktor korábbi vágya: az államháztartás (központi és önkormányzati rendszer együttesen) pénzforgalmi egyenlege alig látható hiányt produkálna. Ha a büdzséelőrejelzés részletes sorait vizsgáljuk meg, akkor már a bevételi oldalon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés