Előfizetői tartalom

Megmenthető még a török líra a teljes összeomlástól?

Az elmúlt napokban megint egyre intenzívebben zuhan a török líra árfolyama, újabb és újabb mélypontokra esik a deviza. Egyelőre nem látszik, hol lehet az esés vége, egyre gyorsul a zuhanás. Ha viszont a török hatóságoknak sikerül megállítani a negatív spirált, akkor hamar jöhet egy felpattanás, hiszen mára kifejezetten olcsóvá vált a líra.

Mi történik Törökországban?Az év eleje óta már 6,9 százalékkal gyengült a török líra a dollárral szemben, ezzel pedig az egyik legnagyobb mozgást produkálta. Pedig semmi mást nem csinál, csak folytatja, ami 2016-ban elkezdett. Főleg a tavalyi negyedik negyedévben vált intenzívvé a török deviza zuhanása, az elmúlt három hónapban 22,6%-kal esett a dollárral szemben.Vagyis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés