Előfizetői tartalom

Már ingyen hiteleznék Magyarországot, de egyelőre nem hagyja

Gyakorlatilag az év eleje óta határon táncol a rövid magyar kincstárjegyek hozama az aukciókon, a múlt héten már csak 0,01 százalékot kellett fizetnie az államnak a három hónapos papírokra hozamként. Éppen ezért jogosan gondoltuk azt, hogy innen már csak egy lépés a negatív hozamszint, azonban a jelek szerint nincs így, hiszen több piaci szereplőtől olyan visszajelzést kaptunk, hogy a jelenlegi rendszerben nem tudnak negatív hozamú ajánlatot beadni az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) rendszerébe. Az adósságkezelő szerint ez nem okoz problémát, ennek ellenére megkeresésünk után rögtön elkezdték tesztelni az új rendszert, ami hamarosan elhozhatja az áttörést.

Hiába vártunk a negatív hozamraLegutóbb a múlt héten volt esély arra, hogy a három hónapos diszkont kincstárjegyek hozama végre az aukción is negatív tartományba essen, azonban végül az ÁKK átlagosan 0,01 százalékos hozam mellett adott el 20 milliárd forintnyi állampapírt. A befektetők viselkedését jól mutatja, hogy még a legmagasabb elfogadott hozam is csak 0,02 százalék...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái