Előfizetői tartalom

Túl sokan fenték a fogukat az év sztorijára, eddig bukás lett

Sokan az év devizapiaci sztorijának tartották azt, hogy a cseh jegybank három és fél év után április elején elengedte az árfolyamküszöböt az euróval szemben. A befektetők egy része úgy gondolta, hogy megpróbál keresni egy kis "ingyen pénzt" a korona várható erősödésével, eddig azonban csalódniuk kellett. Ez pedig egyre fájdalmasabb, hiszen a felvett komoly euró-korona short pozíciók folyamatosan veszteséget termelnek, így akár még nagyobb felfordulást is okozhatnak.

Hamar besült a korona erősödéseA cseh jegybank (CNB) április elején döntött úgy, hogy feladja a 2013 őszén meghatározott 27-es árfolyamküszöböt és engedi erősödni a koronát az euróval szemben. A lépés előzetesen várható volt, hiszen fokozatosan készítették fel a piacot rá, március vége után bármikor jöhetett a nagy dobás. Részben ennek köszönhető, hogy a korona...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés