Előfizetői tartalom

Idén kirobbanó siker volt, újra elsütheti a trükköt Magyarország

Hatalmas sikerrel cserélte le dollárkötvényeit euróalapú papírokra Magyarország októberben, az akció jelentős megtakarítással járt. Ezen felbuzdulva pedig egyáltalán nem kizárt, hogy jövőre is megismétlik a mutatványt. Elvileg a mozgástér adott, hiszen egyrészt bőven van még lecserélhető kötvény, másrészt a devizalejárat sem jelentős, így a piac "elbírna" egy ilyen lépést.

Bejött a csere, tízmilliárdokat spóroltunkEgymilliárd euró értékben cserélt le dollárkötvényeket az ÁKK október elején, ami azt jelentette, hogy 1,17 milliárd dollár értékben vásároltak vissza papírokat összesen öt különböző sorozatból, amivel párhuzamosan ugyanekkora összegben új eurókötvényeket adtak el. Így egyrészt teljesült a cél, hogy ne növekedjen az adósságon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés