Előfizetői tartalom

Olyan menő lett Európa, hogy az már neki is fáj

Lassan mindenki eurót akar venni, egy év alatt 15%-kal erősödött az európai deviza a dollárral szemben. Bármilyen meglepő, ennek a legnagyobb vesztese mégis néhány európai ország, melyek akár a teljes kontinenst visszahúzhatják, vagy legalábbis lelassíthatják az utóbbi években kirajzolódott fellendülést. Márpedig a kontinens csak saját magára hagyatkozhat, a dollár oldaláról aligha várhat friss impulzust, sőt a tenger túloldalán dörzsölik a markukat, hogy végre kicsit leértékelődött az amerikai deviza.

Szép csendben a kertek alatt oson előre EurópaAz utóbbi években érezhetően lábra kapott az európai gazdaság, a makrogazdaságban ez volt 2017 egyik legfontosabb sztorija. Érdemes egy pillantást vetni Európa és az USA válság utáni növekedési ütemére, ezen látható a fordulat:Még jobban ábrázolja a folyamatot, ha külön feltűntetjük a két jelentős gazdasági övezet növekedésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés