Előfizetői tartalom

Ha pár éve valaki megjósolja, hova jut Magyarország, kiröhögték volna

Egyre nehezebb szavakat találni a magyar kötvények szárnyalására, legutóbb az öt- és tízéves állampapírok hozama lépett át újabb lélektani szintet, hiszen előbbi egy százalék alatt is járt, utóbbi pedig két százalék alatt van jelenleg is. Ráadásul a kereslet a következő hónapokban is fennmaradhat, az adósságkezelő pedig megpróbálhatja a minél hosszabb papírok felé terelni ezt a keresletet.

Senki nem várt ilyen történelmi rekordokatAz utóbbi hetekben tovább estek a hosszú magyar hozamok elsősorban az MNB ősszel bejelentett további lazításának köszönhetően. A rövid hozamok már egyre kevésbé érdekesek azt követően, hogy tavaly nulla környékére csökkentek, majd onnan nem nagyon maradt tér lefelé. Így 2017 őszén új célt tűzött ki maga elé a jegybank:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés