Előfizetői tartalom

Szép lassan 320-ig gyengülhet a forint

Ha az Európai Központi Bank (EKB) elkezdi a lassú szigorítást, akkor az elhozhatja a forint gyengülését is, hiszen az MNB elszántnak tűnik a laza monetáris kondíciók fenntartása mellett - olvasható a Commerzbank legfrissebb elemzésében. Komoly és hirtelen forintgyengülésre nem számítanak a cég szakértői, de 2019 végére 320 körül járhat az euró-forint árfolyam.

2017-ben az eurózóna feldolgozóiparának ugrásszerű növekedése a magyar gazdaság növekedését is felhúzta a korábbi 2% alatti éves ütemről 4%-ra - olvasható a Commerzbank elemzésében. A német bank szakértői négy tényezőt látnak a magyar növekedés mögött: Az uniós források felhasználásának élénkülését. Autóipari cégek tervezett nagyberuházásait. A háztartások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés