Előfizetői tartalom

Felbolydult a piac, világbajnok lett Magyarország

Hatalmas mozgások történtek az utóbbi időszakban a magyar állampapírpiacon, így könnyen lehet, hogy jelenleg a magyar hozamgörbe a világon a legmeredekebb. Itthon pedig talán sosem volt példa ekkora különbségre a rövid és a hosszú lejáratú hozamok között. A következő időszakban a kulcsszereplő az MNB lehet, a Bloombergnek nyilatkozó szakember szerint a forint irányát lesz érdemes figyelni, az mutathatja ugyanis az utat a hozamoknak is.

Ritkán van ilyen, most sem lesz sokáigTörténelmi időket élnek a befektetők a magyar állampapírpiacon, hiszen a rövid és a hosszú papírok hozamkülönbsége szinte sosem látott nagyságúra tágult. Az elmúlt napokban 3,9 százalék is volt a 3 hónapos diszkont kincstárjegy és a tízéves kötvény hozama közti különbség (a leghosszabb, 15 éves papír piaca illikvid, ezért nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés