Előfizetői tartalom

Hatalmas a kiábrándulás: aggasztónak találja Magyarországot egykori megmentője

Beke Károly
Az eurózónán kívüli országok, mint például Magyarország 2019-ben is tovább sodródhatnak a protekcionizmus és a szélsőjobboldali nacionalizmus felé. Ez pedig aggasztó trend Európa szempontjából - véli jövő évi kilátásaiban Michael Hasenstab, a Templeton Global Macro befektetési igazgatója. A befektető néhány éve még komoly magyar állampapír-portfóliót kezelt, azonban a jelek szerint azóta kiábrándult belőlünk. Az egykor legnagyobb hitelezőnk Magyarországon csak a Portfólióval osztotta meg 2019-es elképzeléseit.

Magyarország sodorja veszélybe Európát?Az egyik legfontosabb kockázat 2019-re, hogy az európai politikai helyzetet és a strukturális problémákat alulbecsülik a befektetők. Öt éve az európai embereket még az olyan hagyományos témák izgatták, mint a gazdaság vagy a költségvetés, mostanra ezek helyett a bevándorlás és a terrorizmus került előtérbe - vázolja fel jövő évi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái