Előfizetői tartalom

Félelmetes démonjától szabadulhat meg Magyarország

Tavaly a teljes adósság 20 százaléka alá csökkent a deviza részaránya, a lemorzsolódás pedig az idén folytatódhat, hiszen a tervek szerint nem bocsát ki devizakötvényt Magyarország. A kérdés csak az, mekkora devizaadósságot tartanának kívánatosnak a döntéshozók, hiszen lassan elkezdhetnek azon gondolkodni, hogy akár a 10 százalékos arányt vegyék célba, főleg akkor, ha a tervek szerint sikerül a lakossággal még több állampapírt megvetetni. Orbán Viktornak ősszel volt egy érdekes kijelentése, mely arra utal, hogy a devizaadósság átalakítása is elindulhat, a távol-keleti piacok felé fordulhatunk.

A lakosság talicskázta a pénzt a deviza helyettAz elmúlt években megszokottá vált, hogy visszafogta a deviza-kibocsátást Magyarország, csak jelképes összegben adott el devizakötvényeket, a lejáratnál lényegesen kisebb tételben. Vagyis többször negatív volt a nettó deviza-kibocsátás, a különbözetet elsősorban a lakossági állampapírok eladása fedezte.A fentiek szerint...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái