Célba veheti történelmi mélypontját a forint?
Deviza

Célba veheti történelmi mélypontját a forint?

Portfolio
A pénteki gyengülés után lassan már csak a 330 feletti történelmi csúcs van előttünk az euróárfolyamban. Hétfő reggel egyelőre kicsit erősödni tud a magyar deviza, de a következő napok kérdése az lehet, elindul-e a kulcsfontosságú szint felé a jegyzés. Ez nagyban múlhat azon is, hogy a dollár tovább tud-e erősödni, az ugyanis hagyományosan nem jó hír a forinthoz hasonló feltörekvő piaci devizáknak.
Hétfő reggel 326 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt alacsonyabb a péntek esti jegyzésénél, vagyis kicsit korrigálni tudott eddig a magyar deviza. Volt is honnan, mivel pénteken jelentősen gyengült a forint, nagy erővel áttörte a 325-öt a jegyzés, ami korábban kétszer is megállította a forint gyengülését. A dollárral szemben hétfő reggel 292,3-nál járt a forint, ebben az árfolyamban is kétéves csúcsot láttunk pénteken, míg az angol font most 372,1 forintba kerül.

Célba veheti történelmi mélypontját a forint?
A forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty szintén 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a cseh korona stagnált reggel az euróval szemben. A feltörekvő piacokon a török líra mérsékelt, 0,3 százalékos gyengülést mutat a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig minimális erősödésben van.

A következő napokban a forint sorsát is nagyban befolyásolhatja, merre megy a dollár az euróval szemben, az amerikai deviza erősödése ugyanis hagyományosan rossz hír a feltörekvő piacon. A múlt héten az amerikai deviza ismét áttörte az 1,12-es szintet az euróval szemben, ma reggel pedig 1,115 körül jár, ami újabb 0,1 százalékos dollárerősödést jelent. Közben a japán jen 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font stagnálással kezdi a hetet.

Célba veheti történelmi mélypontját a forint?
facebookshutter
uveghaz epites unios palyazat durvan lassit kapacitashiany1500
FrankfurtTőzsde
allampapir
BÉT
GettyImages-1132938888
Varhelyi Oliver hetfon mar atment a vizsgan
GettyImages-1171927220
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
500 forint shutter