Előfizetői tartalom

Gyengül a forint, meglesz-e az új történelmi mélypont?

Az utóbbi napokban is folytatódott a forintgyengülés, így két hónap alatt már összességében négy százalékkal került lejjebb a hazai fizetőeszköz euróval szembeni árfolyama. Ez azt is jelenti, hogy a sokáig eseménytelennek ígérkező májusi jegybanki kamatdöntés mégis izgalmakat hozhat. A Monetáris Tanácsnak patikamérlegen kell kimérnie a kommunikációját jövő kedden, ha nem akarja, hogy a tavaly nyáron látott történelmi mélypontra essen a magyar deviza.

Karnyújtásnyira a mélypontAz elmúlt napokban látott forintgyengülés után egy hajszálra került az euró árfolyama attól, hogy történelmi csúcsra emelkedjen, már csak a tavaly július elején látott 330,76-os rekordárfolyam van a látóhatáron. A következő napokban pedig akár ez is elérhetőnek tűnik, a kedd délelőtt tapasztalt 327 feletti jegyzéstől már alig egy százalék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés