Előfizetői tartalom

Úgy reccsent meg a forint, hogy igazán még csak nem is támadták

Augusztus második felében már látszottak a külföldiek nettó short pozíciói a forint piacán, azonban ezek mértéke nem volt kirívó - derül ki az MNB legfrissebb ábrakészletéből. Közben szerdán már karnyújtásnyira került történelmi mélypontjától a magyar deviza, úgy, hogy közben a jelek szerint nem is támadták komolyabban a befektetők. Mi lesz itt még, ha elkezdik kipécézni a forintot?

Nem ugrottak rá a forintra a spekulánsokAugusztus első felében még nettó long pozíciókkal rendelkeztek a külföldi befektetők a forint piacán, majd a hónap második felére ez átfordult kissé, mérsékelt short állomány épült fel - derül ki az MNB kedden közzétett ábrakészletéből. Ennek függvényében meglepő, hogy szerdán a 330-as lélektani határig gyengült a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés