Előfizetői tartalom

A forintot sorra veri a régió (is)

Történelmi csúcson járnak a közép-európai régió devizái a forinttal szemben.  Az euróval szembeni történelmi mélypontja után a lengyel zloty, a horvát kuna és a cseh korona is sosem látott magasságokba erősödött a forinthoz képest. Ez főként a forint gyenge teljesítményének és az MNB ezzel kapcsolatos toleranciájának köszönhető, emellett a régiós piacokról érkező bíztató hírek is biztosították a kuna, a korona és a zloty relatív felülteljesítését.

A forint relatív gyengesége: A forint a régiós devizákhoz képest rosszabbul teljesít: az euróhoz viszonyított árfolyam az év eleje óta 3,3%-kal esett. Ehhez képest a lengyel zloty csak 1,2%-kal esett, a cseh korona 0,7%-kal, a horvát kuna pedig még erősödni is tudott az euróhoz képest, 0,3%-kal. Ebből láthatjuk, hogy a forint esése a régiós devizákhoz képest elsősorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés