Előfizetői tartalom

Mi lesz most a forinttal? Valaki szerint a 400-as euró is elképzelhető

Ritkán látható kilengések jellemezték a héten a forint piacát: a nemzetközi pénzügyi viharban előbb 335-ről 360-ig ugrott az euró árfolyama, majd pénteken jött a fellélegzés, és egészen 350-ig pattant vissza a jegyzés. A korábban sosem látott szinteknél megkérdeztük az elemzőket, mit gondolnak. Van olyan, aki rövidtávon a 400-as jegyzést sem tartja kizártnak, abban viszont talán bízhatunk, hogy az év végére megint 340-nél leszünk.

Mindent adtak a héten Az utóbbi napok most nem a forintról szóltak, a nemzetközi hangulat romlásával és a többi feltörekvő devizával párhuzamosan gyengült a magyar fizetőeszköz is. Még a pénteki visszapattanással együtt is a forint 3,2%-kal gyengült az euróval szemben a héten, miközben a lengyel zloty közel 4%-ot bukott, a cseh korona pedig 2,7%-kal értékelődött le. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés