FONTOS Véget ért Magyarország legsúlyosabb problémája
 
Előfizetői tartalom

Hol van már a történelmi mélypont? Lehet még egy kis szufla a forintban

Az elmúlt napokban március közepe óta nem látott szintre erősödött a forint az euróval szemben, így lassan feledésbe merül a 370-es történelmi mélypont. Egyszerre több dolog is támogatta a magyar devizát, melyben akár 340-ig is lehet még szufla, ha kitart a jó hangulat a piacon.


Hol van már a világbajnok gyenge forint?

Március végén-április elején 370 közelében új történelmi csúcsot láttunk az euró-forint árfolyamban, ráadásul a magyar deviza gyengülése heves volt és kezdett elszakadni a régiós társaktól. Onnan aztán az elmúlt napokban 350 alá erősödött a forint, sőt 345 alatt is járt, amire március közepe óta nem volt példa.

EUR/HUF árfolyamának alakulása
Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Vagyis miközben az év elején még arról beszéltünk, hogy a forint a világ egyik legrosszabbul teljesítő devizája, ma már messze nem ez a helyzet.

A dollárral szembeni teljesítményt nézve az év eleje óta ma már sokkal inkább átlagosnak mondható a forint teljesítménye. A sorból egyértelműen kilógnak a klasszikus feltörekvő piaci devizák, a brazil reál például már 30%-ot zuhant idén, de a dél-afrikai rand, az argentin peso vagy a török líra sem büszkélkedhet.

Merre tovább forint?

  • Messze már a világbajnok gyengülés
  • Minden a forint mellett szólt
  • Van még benne szufla?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés