Portfolio signature

Esik a forint az MNB-üzenet után – Merre tovább?

Weinhardt Attila
A délelőtti hullámvölgy után délután határozottan gyengülni kezdett a forint az egyébként is jó formában lévő euróval szemben. A forint esése mögött az MNB elnökének hétfői üzenete mellett az is szerepet játszhat, hogy a régiós devizák is gyengültek kicsit.

Délelőtt a 354-es szint körül hullámzott a forint az euróval szemben, majd délután, röviddel azután, hogy megjelent Matolcsy György MNB-elnök mai újabb írása, elkezdett gyengülni a forint. Ekkortól a régió többi devizája is gyengült kicsit.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Matolcsy írásában amellett érvelt, hogy átmenetileg el lehet engedni a hiányt és az államadósságot 2022-ig, de azt követően kötelezően újra szigorítani kell a fiskális pozíciót.

Az írásnak lehet olyan üzenete a piaci szereplők felé, hogy a tartósan magasabb államháztartási hiány megfinanszírozásához

Miről szól ez a cikk?

  • A forint múlt pénteken a technikai elemzés által sugallt módon elkezdett erősödni, ebben hétfőn látványos fordulat következett be.
  • Ez a mozgás azután indult el, hogy Matolcsy György jegybankelnök egy újabb írást jelentetett meg, amiben amellett érvelt, hogy 2022-ig el lehet engedni a költségvetési hiányt, ami jelentős eltérés az eddigi szigorú költségvetés melletti növekedési stratégiától.
  • Az üzenet piaci értelmezése mellett azt is megvizsgáljuk röviden, hogy milyen árfolyamszintekre kell most figyelni az EURHUF-ban.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2490 forint. Az éves előfizetés díja 29845 forint. Ezzel követlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések