Előfizetői tartalom

Esik a forint az MNB-üzenet után – Merre tovább?

A délelőtti hullámvölgy után délután határozottan gyengülni kezdett a forint az egyébként is jó formában lévő euróval szemben. A forint esése mögött az MNB elnökének hétfői üzenete mellett az is szerepet játszhat, hogy a régiós devizák is gyengültek kicsit.

Délelőtt a 354-es szint körül hullámzott a forint az euróval szemben, majd délután, röviddel azután, hogy megjelent Matolcsy György MNB-elnök mai újabb írása, elkezdett gyengülni a forint. Ekkortól a régió többi devizája is gyengült kicsit.

EUR/HUF árfolyamának alakulása
Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Matolcsy írásában amellett érvelt, hogy átmenetileg el lehet engedni a hiányt és az államadósságot 2022-ig, de azt követően kötelezően újra szigorítani kell a fiskális pozíciót.

Az írásnak lehet olyan üzenete a piaci szereplők felé, hogy a tartósan magasabb államháztartási hiány megfinanszírozásához

Miről szól ez a cikk?

  • A forint múlt pénteken a technikai elemzés által sugallt módon elkezdett erősödni, ebben hétfőn látványos fordulat következett be.
  • Ez a mozgás azután indult el, hogy Matolcsy György jegybankelnök egy újabb írást jelentetett meg, amiben amellett érvelt, hogy 2022-ig el lehet engedni a költségvetési hiányt, ami jelentős eltérés az eddigi szigorú költségvetés melletti növekedési stratégiától.
  • Az üzenet piaci értelmezése mellett azt is megvizsgáljuk röviden, hogy milyen árfolyamszintekre kell most figyelni az EURHUF-ban.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés