Előfizetői tartalom

Megmutatjuk, miért került megint veszélybe a forint – Akár új történelmi mélypont is jöhet?

Az utóbbi hetekben átmenetileg többször került a 360-as lélektani szint fölé a forint árfolyama, így veszélyes közelségbe került a március végén látott 370 körüli történelmi mélypont. Ennek egyik oka, hogy az utóbbi hónapokban emelkedő magyar infláció mellett ma a teljes feltörekvő piacon nehezen találni a mienknél alacsonyabb reálkamatot. Vagyis visszatért a válság előtti piaci helyzet, amikor a rekordalacsony reálkamat helyezett nyomást a forintra. Persze így sem biztos, hogy zuhanás jön a magyar deviza piacán, a javuló gazdasági kilátások ellensúlyozhatják a kockázatot a befektetők szemében.

Régóta nyomást helyez a forintra a reálkamat A koronavírus-járvány kitörése előtt a forint gyengülése mellett folyamatosan egy erős érvet lehetett hallani: a magyar volt a világon az egyik legalacsonyabb reálkamat. Márpedig a feltörekvő piacokon ez sokat nyomott a befektetők szemében, hiszen az alacsony rövid kamatok azt jelentik, hogy olcsó „shortolni” az adott devizát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés