grafikon shutter
Deviza

Kéthavi csúcsra ugrott a forint - Meddig erősödhet még?

Portfolio
Az amerikai elnökválasztási eredmény beárazása és a koronavírus-vakcina által keltett nagyfokú kockázati étvágy az utóbbi másfél hétben jelentős forinterősödést váltott ki, így mind a dollárral, mind az euróval szemben kéthavi csúcsra ért a magyar fizetőeszköz. Megnéztük, hogy ha kitartana ez a lendület, akkor milyen árfolyamszinteken ütközhetne komolyabb technikai akadályokba az árfolyam.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A forint október végén 369-ig esett az euróval szemben az itthon egyre erősödő járvány gazdasági hatásaira készülve, illetve Európában is fokozottan borongós volt a hangulat a több nagy országban is elrendelt országos lezárások miatt. Az óvatosságot táplálta az amerikai elnökválasztások kimenetel körül bizonytalanság is. Aztán a választások körüli napokban hatalmas volatilitás mellett (hirtelen 3-4 egységnyi kilengések nyomán) erősödni kezdett a forint, mert a befektetők egyre nagyobb biztonsággal látták, hogy Joe Biden lesz az elnök, és így a költségvetési élénkítő csomag, illetve idővel majd a nagyobb infrastrukturális jellegű beruházási csomag is megvalósulhat. Erre az egyébként is jelentősen erősödő globális kockázati étvágyra erősített rá a Pfizer és a BioNTech hétfői sikeres vakcinakísérleti bejelentése, ami a forintot is hullámszerűen tovább erősítette.

Amint az alábbi ábrán látjuk: a 355 körüli árfolyammal bő kéthavi csúcsra ért a forint az euróval szemben és több fontos technikai szintet is elkezdett megközelíteni. Egyrészt az augusztustól októberig látott forintesés 61,8%-os Fibonacci korrekciós szintjét, ami 353,5-nél van, másrészt a 200 napos mozgóátlagot, ami most 352,3-nál jár, harmadrészt az emelkedő trendvonalat, ami most 351-nél jár. Ezek mind önmagukban is erős támasz szinteknek számítanak, de amint látjuk, mindössze 2,5 egységnyi távolságban van a három szint közül a két szélső egymástól, így összességében ez a 351-353,5 közötti zóna nagyon erős támasznak számít, bárhol elakadhat ezen belül a forint erősödése (ha egyáltalán eljut ezekig a szintekig a mostani erősödési hullámban).

eurhufnapi201111

Címlapkép forrása: Shutterstock

bull
A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
koronavirusholidayfairvirtual
Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett
plug in elektromos auto tamogatas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

forint érme