Előfizetői tartalom

Túl van már a nehezén a forint vagy újabb mélypontok várnak rá 2021-ben?

Továbbra is nagy a bizonytalanság a gazdasági kilátásokkal kapcsolatban, de az elemzők szerint most az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a forint már túlvan a nehezén, 2021-ben talán stabilizálódhat az árfolyam. Jelentős erősödésről egyelőre korai lenne álmodni, már az is nagy eredmény lenne, ha 360 körül ingadozna az euró jegyzése jövőre, és nem kellene további történelmi mélypontoktól félteni a forintot.

Nehéz éve volt a forintnak A 2020-as év a forint történelemkönyvében biztosan kiemelt fejezetet kap majd, hiszen a tavaly év végi 330-as árfolyam után alig telt el három hónap, amikor 370 közelében új történelmi mélyponton járt a magyar deviza az euróval szemben. Utána sem tudott tartósan 345 alá erősödni a magyar deviza, ősszel pedig újra tesztelte a 370-es kritikus szintet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés