Előfizetői tartalom

Most fellélegezhet a forint, de két év múlva 380 lehet az euró

Az utóbbi hónapokban érezhetően erősödött a forint, ez egy ideig még folytatódhat, illetve fennmaradhat a jelenlegi árfolyam a gazdaság kilábalása miatt. Utána viszont 2021 második felében és 2022-ben megint a negatív magyar reálkamat kerülhet a piac célkeresztjébe, így két év múlva 380-nál állhat már az euró jegyzése, ami új történelmi mélypontot jelentene a forint szempontjából – olvasható a Commerzbank friss előrejelzésében. A német bank elemzője szerint jövőre nehéz helyzetbe kerülhet az MNB az infláció emelkedésével.

Október második felében még a tavasszal látott 370 közeli mélypont fenyegette a forintot, azóta viszont 355-ig erősödött vissza a magyar deviza. Ebben jelentős szerepe volt annak, hogy csütörtökre sikerült tető alá hozni a költségvetésről és a helyreállítási alapról szóló alkut az EU-csúcson, így elhárult a magyar és lengyel vétó veszélye, ellenkező esetben a szakemberek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés