Előfizetői tartalom

Meddig tarthat ki a forint diadalmenete a közelgő kamatemelés után?

Ahogy közeledik a Monetáris Tanács június 22-i ülése, úgy tudunk meg egyre több részletet a kamatemelésről. A héten például egyrészt megjelent egy friss inflációs adat, másrészt Virág Barnabás friss információkat is elárult arról, hogy nézhet majd ki a júniusi monetáris szigorítás. A forint már érezhetően erősödött az utóbbi hetekben mióta a befektetők elkezdték beárazni a kamatemelést, az elemzők szerint ez akár ki is tarthat a következő hónapokban, tartósan 350 körüli euróárfolyam sem elképzelhetetlen.

Közeleg a kamatemelés, mit tudunk róla eddig? Először május közepén jelezte Virág Barnabás, az MNB alelnöke, hogy akár már júniusban kamatemelés jöhet a Monetáris Tanácstól. Akkor ez még meglepetésként érte a piacot, majd május végén már közleményében is megerősítette a jegybank, hogy szigorításra készül, csak annak mértéke kérdéses. A lépést elsősorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés