Előfizetői tartalom

Libikókán üldögélnek a forint befektetői

A forint továbbra is nagy bizonytalanságban tartja a piaci szereplőket. A hazai fizetőeszköz árfolyama idén megélénkült, ahogyan az inflációs félelmek, és idővel egyre nyíltabban kommunikált, majd meg is tett kamatemelés egy egészen új ciklust indított el a forint kereskedésében is. A befektetők, spekulánsok azonban ez utóbbit már beárazták, ezért a gyengébb ellenállás felé fordulva a magyar deviza ismét gyengülni kezdett. Mindez egy libikóka mozgására hasonlít, de a technikai elemzés szemszögéből szó sincs sávos kereskedésről, ami még inkább kiszámíthatatlanabbá teszi a forint árfolyamának alakulását. Bár egyértelmű trend és irány nincs közép-, illetve hosszútávon, mégis vannak fontos támasz- és ellenállás szintek, amelyek segítséget nyújthatnak a pozíciók kialakításához, illetve ezek kockázatkezeléséhez.

Vannak helyzetek, amikor egy elemző is széttárja a kezét. Ilyen mostanában a forint és annak technikai analízise. Egy dinamikus, nem lineáris rendszerben nincsenek márványba vésett előrejelzések, de idén a hazai fizetőeszközben két olyan helyzet is volt, amelyik egyértelmű, vagy legalábbis nagyon jó esélyű iránynak tűnt. Végül mindkét irányban eltűnt a lendület és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés