Előfizetői tartalom

A világ legerősebb devizája lett a forint az MNB lépései után

Az egész világ legjobb teljesítményét produkálta augusztusban a forint, elsősorban az MNB kamatemeléseinek köszönhetően fordult élesen a hangulat a magyar deviza piacán. Ráadásul ritkán látunk tőle ilyet, az elmúlt tíz évben csak ötször volt jobb hónapja a forintnak. De meddig tarthat ki ez a tendencia? 350 alatt van még tér az erősödésre?

Az egész világot állva hagyta a forint Érezhetően erősödött a forint augusztusban, több mint két százalékot sikerült javítania az euróval szemben. Ezzel 355 környékéről jóval 350 alá esett az euró jegyzése, ami kéthónapos csúcsot jelent a forint szempontjából. Sőt, innen már csak egy kicsit kellene kapaszkodnia a magyar devizának, 345 környékén már több mint egyéves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés