Előfizetői tartalom

Megmenti a történelmi mélyponttól a forintot az MNB csavaros döntése?

Egyelőre láthatóan kivárás jellemzi a forint piacát az MNB keddi döntése után. Ha valaki ránézett az árfolyamra a Monetáris Tanács bejelentése előtt és után, akkor akár azt is mondhatná, hogy „nincs itt semmi látnivaló”. A helyzet azonban ennél sokkal bonyolultabb, a jegybank egy olyan rendszert alkotott meg, amiről még senki nem tudja, hogy fog működni a gyakorlatban, az első tesztje rögtön csütörtökön lesz. Ebben pedig benne van egy komolyabb forinterősödés esélye, amivel eltávolodhatna a történelmi mélyponttól a magyar deviza, de ha a piacnak nem tetszik az MNB lépése, akkor akár újra gyengülésnek is indulhat.

Mostantól hetente lesz kamatdöntés Az MNB Monetáris Tanácsa kedden a vártnak megfelelően 30 bázisponttal 2,1%-ra emelte az alapkamatot, az igazi csavar azonban a döntést követően jött, hiszen a jegybank bejelentette, hogy a jövőben újra kész eltéríteni az egyhetes betéti kamatot az alapkamattól. Erre várhatóan már most sor kerül a csütörtöki betéti tenderen, legalábbis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés