Előfizetői tartalom

Sosem látott mélységekben járt a forint, de ennek már senki nem örül (TOP10 sztori - 8.)

Idén sem úszta meg a történelmi mélypontot a forint, november végén 372-nél is járt az euró jegyzése. Így másfél évig húzta a magyar deviza az újabb lélektani szint átlépése nélkül, de ezzel is felemás éve volt a feltörekvő piacon, a régióban sem volt egyértelműen alulteljesítő.

Nincs év új történelmi mélypont nélkül

2021-ben is folytatódott a forint fokozatos leértékelődése, az év eleje óta 1,9%-kal gyengült a magyar deviza. Van még hátra pár nap az évből, de a csütörtöki 369,5 körüli árfolyam így is jól mutatja, miről szólt az utóbbi 12 hónap:

a 370-es szint eléréséről, amire korábban sosem volt példa.

November végén 372-nél volt új történelmi mélyponton a forint miután másfél évig húzta a lélektani 370-es szint elérése nélkül. Először ugyanis 2020 tavaszán a világjárvány kitörésekor közelítette meg ezt a forint, de akkor egy hajszállal alatta maradt.

Nem múlik el forintmélypont nélkül

  • A 370-et is átvitte az euró jegyzése
  • Minden összeesküdött a forint ellen
  • Ma már senki nem örül a gyenge forintnak

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés