Előfizetői tartalom

Szinte mindenki a forintnak drukkol már – Mi jöhet a történelmi mélypont után?

Tavaly új történelmi mélypontot láttunk a forinttól, majd az év végére is alig távolodott el onnan. Az elemzők viszont szinte kivétel nélkül arra számítanak, hogy 2022-ben kicsit magához tér majd a magyar deviza, amiben az emelkedő kamatok segíthetnek. Ráadásul az évekig tartó kívánatos leértékelődés után már a gazdaságpolitikának sem előnyös a további forintgyengülés, így a korábbinál elszántabbak lehetnek az erősítés irányában.

2021 nem a forint éve volt Tavaly szinte minden összeesküdött a forint ellen, hiszen az egyre erősebb inflációs nyomás mellett a feltörekvő piacokkal kapcsolatos hangulatingadozás és egyéb belső tényezők gyengítették a magyar devizát. Eleve rossz hír volt a dollár 8%-os erősödése egy év alatt, ami általában nem jó ómen a feltörekvő devizák számára, ráadásul magas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés