Előfizetői tartalom

Két hete még senki nem gondolta, hogy 400 forint lehet egy euró – Mi jöhet még?

Lassan mindenkit a forintárfolyam érdekel. Az utóbbi napok zuhanása után naponta többször kapom meg a kérdést ismerősöktől, hogy hol lesz a lejtő alja, lesz-e 400 forint az euró. A hétfő délelőtti mozgások után nehéz más szót használni a forint árfolyamára, mint azt, hogy kontroll nélküli zuhanás. Amire reggel még azt hittük, hogy napokon, heteken belül akár realitás lehet, azt percek alatt teljesítette a piac. Az orosz-ukrán háború sajnos tartó nyomást jelent a forinton, de ebből a nagyon "túllőtt" helyzetben még így is jöhet némi korrekció. Teljesen egyértelmű, hogy a régiós devizák helye fundamentálisan nem ott van, mint ahová a devizapiacon a háborús hangulatban sodródtak.

Mi történik a forinttal? Egészen hihetetlen pályát járt be a forint az elmúlt napokban, egy hónappal ezelőtt még 12 százalékkal volt alacsonyabb az euró jegyzése, mint most. Ez pedig lassan az átlagemberek ingerküszöbét is eléri, személyes példámon tapasztalom, hogy mindenki azt találgatja, hol lehet a zuhanás vége. EUR/HUF árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés