Előfizetői tartalom

Térdre kényszerítette a forintot a devizapiaci vihar – Tényleg még az ukrán hrivnya is jobban teljesít?

A hét elején szinte pánikszerű eladások jellemezték a forint piacát, majd szerdára hasonlóan nagy lendülettel erősödött vissza a magyar deviza 380 alá. Ez persze a korábbihoz képest még mindig kifejezetten magas szint, viszont már érezhető fordulatról beszélhetünk. Így is a forint az orosz-ukrán háború egyik legnagyobb vesztese eddig. De miért épp a magyar deviza került célkeresztbe? Hogy lehet, hogy még az ukrán hrivnyánál is nagyobbat gyengültünk?

Kis híján elsöpörte a forintot a devizapiaci vihar Hétfő reggel mi is csak ültünk és néztünk, amikor nyolc óra körül még a 390-es szintet lépte át az euró jegyzése, majd délelőtt tízre a 400-at is megérintette. Azon most felesleges vitatkozni, hogy 399,98 vagy 400,01 volt a csúcsa az árfolyamnak, az egyes árjegyzésekben is lehet néhány fillér eltérés, nem beszélve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés