Előfizetői tartalom

Hetek óta rettegve nézzük a dollár árfolyamát – Amerikából törhetik össze a forint álmait

Az utóbbi tizenkét hónapból tízet erősödéssel zárt a dollár az euróval szemben, a maradék kettő is inkább stagnálásnak nevezhető, mint dollárgyengülésnek. Ritka az, hogy a világ legfontosabb devizapárja ennyire egy irányba mozogjon tartósan, ez pedig a forintnak sem jó hír. De miért kell félve néznünk az euró-dollár grafikont, amikor a forint szempontjából elvileg jó hír kellene, hogy legyen az euró gyengülése?

Meglódult a dollár Az elmúlt egy évben majdnem 15%-kal erősödött a dollár az euróval szemben, ebből 8,3%-ot az év eleje óta produkált az amerikai deviza. Nagyon rég volt példa hasonlóan heves mozgásra a világ legfontosabb devizapárjában, a dollár az utóbbi tizenkét hónapból tízet zárt erősödéssel, de a maradék kettőben is inkább csak stagnált, mint jelentősen gyengült....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés