Előfizetői tartalom

Mi mentheti még meg a forintot a történelmi mélyponttól? Tényleg hirtelen ilyen rossz lett a magyar deviza?

Nagyon rosszul volt tálalva a kormány kiigazító csomagja, aminek szerkezete sem nyerte el a piac bizalmát, közben pedig az MNB-nek lehet, hogy nem épp most kellene lassítania a kamatemelésen – mondták a Portfolionak hazai és nemzetközi piaci szereplők a forint utóbbi hetekben látott alulteljesítésével kapcsolatban. Abban szinte mindenki egyetért, hogy fundamentálisan nem olyan rossz a helyzet, mint amilyennek tűnik, a befektetők egy része most talán túlságosan „rászállt” a magyar devizára. A lehetséges megoldások között a legtöbben az uniós forrásokról való megállapodást említették, ami sokat dobhatna a magyar eszközök megítélésén. Amíg azonban megszületik az alku még bármi jöhet, akár új történelmi mélypontot is láthatunk a forinttól.

Csúnyán elszakadt a régiótól a forint Az utóbbi napokban megint a 400-as szint került a célkeresztbe a forint piacán, szerdán reggel átmenetileg 398 felett is járt az euró jegyzése, vagyis kevesebb mint fél százalék hiányzott a március elején látott mélyponthoz. Ráadásul akkor, a háború kitörése után két héttel éppen csak érintette a lélektani határt az árfolyam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés