Előfizetői tartalom

Történelmi napok elé nézünk a devizapiacon – Mi lesz így a forinttal?

Van esély arra, hogy akár már a héten paritásig erősödjön a dollár az euróval szemben, ez pedig a forintnak is rossz hír. Már a múlt héten láttuk, hogy ha az amerikai deviza erőre kap, akkor jöhetnek akármilyen jó hazai hírek, azok csak átmenetileg képesek erősíteni a forintot. Vagyis vagy egy erős itthoni lökés kellene, vagy pedig csak a dollár fordulatában bízhatunk, amire egyelőre korai lenne várni.

Még csak most száll fel a dollár-rakéta? A dollár erősödése nem most kezdődött, az utóbbi egy évben majdnem 15%-os szárnyalást mutatott az amerikai deviza az euróval szemben, ebből 11,1%-ot az év eleje óta. Az utóbbi hetekben már majdnem húszéves mélypontra esett az euró-dollár jegyzés, most viszont közeleg egy újabb lélektani pont, hiszen a jelenlegi 1,01 alatti szintről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés