forint bankjegy huf
Deviza

Kitart 400 alatt a forint, de bármikor fordulhat a hangulat

Portfolio
Az utóbbi napok jó teljesítményével 400 alá kapaszkodott a forint és ott is tudott maradni. Azonban a nemzetközi vagy a hazai hangulat romlásával továbbra is a lélektani határ tesztelése fenyegethet, a héten az MNB mellett a Fed kamatdöntésére is figyelnek a befektetők.

Hétfő reggel 396,4 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális, 0,1%-os erősödést jelent péntek estéhez képest. Ahogy arról beszámoltunk, a hétvége előtt a Fitch megerősítette a magyar adósosztályzat besorolását és stabil kilátását, pedig előzetesen lehetett tartani negatív irányú lépéstől. A hír átmenetileg további erősödést hozhat a forint piacára, ennek jeleit látjuk most. A magyar deviza a múlt héten tudott visszaerősödni 400 alá, ezzel életjeleket mutat. A következő napokban viszont továbbra is a lélektani határra lehet érdemes figyelni, hiszen a hangulat romlása hozhat újabb fordulatot. A héten az MNB mellett a Fed kamatdöntő ülésére figyelhetnek a befektetők, mely a dollár piacán keresztül hozhat akár komolyabb kilengéseket is. Az amerikai devizával szemben most 388,6 körül járunk, míg az angol font 465,6 forintba kerül.

A régióban a forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális erősödéssel kezdett az euróval szemben. A feltörekvő piacon a török líra 0,3%-os gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, de az orosz rubel is kismértékben veszített.

Szóba került már, hogy a Fed szerdai döntése akár komolyabb kilengést is hozhat az euró-dollár árfolyamban. Az amerikai deviza a paritás elérése után gyengülésnek indult, most 1,02 körül jár a jegyzés. Ezen változtathat majd esetleg az amerikai jegybank döntése. A japán jen hétfő reggel 0,2%-kal gyengült a dollár ellenében, és az angol font is hasonló mértékben esett vissza.

Címlapkép: Getty Images

tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
forint