Előfizetői tartalom

Szegény forintot még az ág is húzza – Miért csak ennyit értek a hatalmas kamatemelések?

Csak átmenetileg tudott 400 alá erősödni a forint, az utóbbi napokban megint rosszul nézett ki az euróárfolyam, a 410-es szintet kezdte közelíteni. Vagyis miközben az MNB jelentősen emelte az irányadó kamatot, a 10 százalék feletti magyar kamatszint messze a legmagasabb a régióban, ez is csak ideig-óráig segített a forinton. Most éppen elsősorban a magas gázár, illetve az ebből adódó gyenge fundamentumok tesznek keresztbe, ezeken pedig a magyar gazdaságpolitika csak bajosan tud segíteni.

Nem tartott ki sokáig a forint ereje A július elején látott történelmi mélypontról hirtelen fordult egyet a forint és 415-ről egészen 395-ig kapaszkodott vissza az euróval szemben. Az elmúlt napok azonban azt bizonyítják, hogy megint csak átmeneti volt a fellélegzés, a héten ismét 400 fölé emelkedett az árfolyam, sőt, a 410-es szintet is megközelítette. EUR/HUF árfolyamának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés