Előfizetői tartalom

Épp kezdtünk volna fellélegezni, aztán megint szakadékba zuhant a forint – Mi történt?

Alig két nap alatt majdnem 4 százalékkal zuhant a forint az euróval szemben, így a múlt heti erősödését teljesen lenullázta. Sőt, lassan megint a július elején látott történelmi mélypontra lesz érdemes figyelni. Úgy tűnik, hogy megint minden összeesküdött a magyar deviza ellen, a tartósan magas világpiaci gázár mellett a vártnál erősebb gazdasági növekedés sem tud segíteni.

Ennyit számít egy hitelminősítői kilátás rontása? A múlt héten nagyot menetelt a forint, hiszen bőven eltávolodott a 400-as lélektani határtól, sőt hétfő reggel már a 390-es szintet közelítette. Aztán onnan fordult erőteljesen a jegyzés, szerda délelőtt már 408-nál is járt az euró. EUR/HUF árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. Devizapárok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés