Előfizetői tartalom

Meddig száguldhat a dollár rakéta? Már késő felszállni rá?

Beke Károly
Ismét a paritásig erősödött a dollár az euróval szemben, júliussal ellentétben viszont most úgy tűnik, hogy ott is tud maradni. A szakemberek nagy része szerint hosszútávon is az amerikai devizának „áll a zászló”, van olyan elemző, aki a 0,75-0,8-as jegyzést is elképzelhetőnek tartja. A következő időszak kulcskérdése az lehet, meddig emelheti a kamatot az EKB az eurózóna inflációs kockázatai miatt. Ennek esélyét azonban egyre inkább mérsékli, hogy az európai energiaválság miatt a recessziós félelmek egyre erősebbek, ami akár véget is vethet a frankfurti szigornak.

Újra itt a paritás - Mi történt? Július után ismét áttörte a paritást az euró-dollár árfolyam, most mégis sokkal kisebb figyelem övezte, mint másfél hónapja. Ez pedig annak köszönhető, hogy akkor bő húsz év után fordult elő, hogy a dollár a kulcsszint alá erősödjön, most viszont ez nem akkora újdonság, a piac szép lassan hozzászokott az erős dollárhoz.   EUR/USD...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái