Előfizetői tartalom

Mi lesz, ha megszületik a várva várt brüsszeli alku? Tényleg szárnyakat kaphat a forint?

Az elmúlt hónapokban többször írtunk arról, hogy az uniós forrásokkal kapcsolatos bizonytalanságok tartják nyomás alatt a forintot, hiszen továbbra sincs alku a helyreállítási alap (RRF) és a következő hétéves költségvetési ciklus forrásairól. Pedig az idő sürget, az év végéig tető alá kellene hozni a megegyezést, hogy ne veszítsünk jelentős forrásokat. Éppen ezért most úgy tűnik, hogy a magyar kormánynak sürgősebb az alku, több fontos engedményt is tett. De milyen hatással lehet a forintra, ha hivatalosan is meglesz a megegyezés? Meddig erősödhet vissza?

Budapest Economic Forum 2022 A forint kilátásai is szóba kerülnek az október 19-i Budapest Economic Forumon hazai és nemzetközi szakértőkkel. Információ és jelentkezés Hónapok óta a brüsszeli tárgyalások eredményére várunk Nyáron 416-nál gyengült új történelmi mélypontra a forint az euróval szemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés