Előfizetői tartalom

SocGen: nem tart majd sokáig a mostani forinterősödés, közelebb lehet a 440-es euró, mint hinnénk

Portfolio
Nem fog sokáig tartani a forint mostani ereje, az év végéig újra 435-ig gyengülhet a forint az euróval szemben – véli friss elemzésében a Societé Generale (SocGen) régiós elemzője. Marek Drimal szerint a jegybank pénteki bejelentései átmenetileg segíthetnek a forintnak, azonban hamarosan újra a fundamentumok kerülhetnek előtérbe, szerinte az uniós helyreállítási alap forrásairól például nem sikerül megállapodni az év végéig, így ismét nyomás alá kerülhet a forint.

Az MNB múlt pénteken jelentette be, hogy bevezeti egynapos betéti eszközét, melynek kamatát rögtön 500 bázisponttal az alapkamat felett, 18%-on állapítja meg. Most ez az irányadó kamat, ami a jegybank reményei szerint csak átmeneti állapot lesz, de egyelőre nem tudni, meddig tart és hogyan tér majd vissza belőle az MNB. Emellett azt is közölték, hogy az év végéig az energiaszámla...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés