Előfizetői tartalom

Nem bír talpra állni a forint a hirtelen ütésből, amit az EU-pénzes hír miatt kapott

Portfolio
Szerdán reggel kis erősödést mutatott a forint a kedvező külpiaci hangulatban, majd kora délután hirtelen nagy ütést kapott arra a hírre, hogy az Európai Bizottság 7,5 milliárd eurónyi magyar felzárkóztatási EU-forrás felfüggesztésére tesz javaslatot, nem csökkenti tehát annak mértékét a 17 magyar kormányzati vállalás tükrében. Az is kedvezőtlen fejlemény, hogy a helyreállítási programunk elfogadása után még jó ideig nem juthatunk hozzá a forrásokhoz. Mindezek miatt a forint a délutáni-esti órákban sem tudott talpra állni: az euró jegyzései 410 felett ragadtak.

2022. november 23. 23:15 Megosztás 410-nél ragadt az euró éjszakára A Fed által kiváltott viszonylag optimista nemzetközi befektetői hangulatban sem tudott érdemben erősödni a forint a késő esti kereskedésben. Az euró jegyzései 410-nél ragadtak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés