Előfizetői tartalom

Megszületett a várva várt döntés Brüsszelben, de miért nem tud erősödni a forint?

Hónapok óta arra vártunk, hogy decemberben felszáll majd a füst az uniós pénzekkel kapcsolatban, akkor pedig a kockázat kiárazódása a forintot is segítheti. Sokan 30-50 egységnyi erősödést vártak a bejelentés után, azonban felemás alku született, hiszen lehet ugyan megállapodás, de a pénzek folyósítását további kemény feltételekhez köthetik. Ezzel pedig még hónapokig fennmaradhat a bizonytalanság, kérdés, meddig tart majd ki a piac türelme.

Hogy reagált a forint a brüsszeli hírekre? Szerdán mérsékelt gyengüléssel reagált a forint az Európai Bizottság bejelentésére, majd csütörtökön is hasonló tendencia rajzolódott ki. Az euró jegyzése ismét 413 fölé emelkedett azt követően, hogy Brüsszelben a szeptemberihez hasonló javaslatot tettek, vagyis 7,5 milliárd eurónyi kohéziós forrást függesztenének fel átmenetileg....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés